Pasji kamp | Katja Jemec
Pasji kamp namenjen aktivnim lastnikom. Fotografske delavnice. Nega psa
Pasji Kamp, Aktiven Pes, Dog Camp, Agility, Fotografija, Photography
672
post-template-default,single,single-post,postid-672,single-format-standard,theme-stockholm,2.1.1,2.1.1-apply-online,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
pasji-kamp-katja-jemec

Katja Jemec

Zakaj fotografija in zakaj pasja?

Življenje je gibajoča se slika, ki iz trenutka v trenutek hiti mimo nas. Spomini, ki ostanejo, so podobni fotografiji – ujeti trenutek.

Moj prvi stik s fotografijo seže daleč nazaj, ampak nikoli poglobljeno. Prelomnica, ki pomeni vstop v profesionalni svet fotografije, pride v življenje tri leta nazaj, ko sta se zgodili dve stvari – dobila sem svojo prvo psico Ižo in z njo odšla na Irsko, kjer sem delala kot profesionalni poročni in portretni fotograf.

Tekom bivanja na tem vetrovnem, a zelo fotogeničnem otoku, sem poleg redne zaposlitve delala še svoj prvi, resnejši projekt – fotografirala delovne pse in njihove lastnike po zahodni obali, kjer je tradicija najbolj izrazita. Iskala sem odgovor na vprašanje »Kaj pomeni dober delovni pes na Irskem?«.

Po vrnitvi domov, sem nadaljevala s projektom, otvorila razstavo in to kar dvakrat. Kljub temu, da sem svoj fokus imela na poročni in komercialni fotografiji, me je v ozadju vedno mikala zgodba psov – odnosi med štirinožcem in njihovim lastnikom. Odločila sem se, da poskusim. Po odprtju spletne strani, pasjafotografija.si, sem bila nad odzivom navdušena. Postala sem fotograf, ki v službi išče ter zajema nepozabne trenutke med človekom in psom.

Dobro leto za tem, še vedno aktivno delujem na tem področju. Tudi v vlogi predavateljice. Fotografiranje psov je namreč ena tehnično zahtevnejših panog, ker so hitri in nepredvidljivi. Potrebno jih je motivirati, na drugačen način kot ljudi. Zato sem vsem tistim, ki uživate v fotografiji in bi želeli končno narediti ostro fotografijo letečega štirinožca, ponudila možnost, da se to naučite.

Tudi na letošnjem pasjem kampu.

Vodila bom dve delavnici.

Pasja fotografija (1. del)
Prvi del je namenjen tistim, ki še nimate izkušenj, kot tistim, ki že imate izkušnje, ampak ste vedno uporabljali avtomatske nastavitve. Tu se bomo namreč naučili delati z manualnimi nastavitvami, ki nam dajo možnost kreativnosti in kontrole fotoaparata.
Naučili se bomo:
– Osnovne funkcije fotoaparata (zaslonka, zaklop, iso)
– Oprema primerna za fotografiranje psov
– Funkcije utemeljene na praktičnih primerih

Pasja fotografija (2. del)
To je namenjeno vsem tistim z že nekaj izkušnjami ter tistim, ki so se udeležili prvega dela. V tej delavnici bomo bolj poglobljeno pogledali kaj je potrebno biti pozoren pri fotografiranju psov – svetloba, kompozicija, zgodba. Postavili bomo tudi studio ter naredili nekaj studijskih fotografij štirinožcev.
– Igra s svetlobo
– Kaj je kompozicija
– Kako povedati zgodbo s fotografijo
– Nasveti za fotografiranje psov
– Studijska fotografija

Vse vaje in primeri bodo prilagojeni fotografiji psov.

pasji-kamp-katja-jemec

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.