Pasji kamp | Kamp Jelinc
Pasji kamp namenjen aktivnim lastnikom. Fotografske delavnice. Nega psa
Pasji Kamp, Aktiven Pes, Dog Camp, Agility, Fotografija, Photography
688
post-template-default,single,single-post,postid-688,single-format-standard,theme-stockholm,2.1.1,2.1.1-apply-online,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Kamp Jelinc

Kdo ste »Kamp Jelinc« v vasi Soča?
Kamp je del naše turistične kmetije, spada med manjše kampe. Kamp se nahaja neposredno v bližini reke Soče, je prijazen do družin z majhnimi otroci ali psi, saj na samem šotorišču niso dovoljeni avtomobili in lahko otroci sproščeno tekajo med šotori, se podijo za žogo na travniku, brez skrbi od kje bo prišel avto. Tudi psi so lahko na kampu sproščeni, tudi spuščeni, če jih ima lastnik pod kontrolo in ne motijo drugih gostov. Na drugi strani ograje kampa bivajo ovce, krave in osli, ki so velika atrakcija za vse.
Družina Jelinčič, kako daleč nazaj sega vaša ljubezen do psov in koliko časa vas že spremljajo?
Psi nas spremljajo že od nekdaj, praktično od malih nog. Od mešančkov pa vse do pasemskih psov. Mene osebno sta najbolj zaznamovala kuvazs Ringo, ki se je naši družini pridružil pri mojih 6 letih in je bil moj največji zaupnik v rani mladosti, in tricolor škotska ovčarka Lady, ki je v meni zbudila ljubezen do škotskih ovčarjev in mi je pri mojih 12 letih ”podarila” dva prekrasna škotska ovčarja, Kalo in Runota. Z njimi je nastala naša Soška klapa, ki postaja kar malo naš zaščitni znak, posebno v tujini, sem jaz bolj poznana po soški klapi kot pa mojem osebnem imenu :-D. Soška klapa je natanko to kar si vsak otrok ali odrasel želi, čisto prijateljstvo, ljubezen in povezanost. Sedaj soško klapo sestavljajo škotski ovčar Api, borderka Chiara in mešanček Bendžy, prej pa smo imeli še nemško dogo Marshalla in abruško ovčarko Bello.
Za pse vemo, da ponujate veliko dobrodošlico, kaj pa poleg spanja ponujate še njihovim lastnikom?
Kmetija je idealno izhodišče za pohode ob reki Soči, raziskovanje bovške okolice in bližnjih gora, ter za številne športne aktivnosti. Kmetija je znana tudi po našem ovčjem siru, ki je prejel že kar nekaj zlatih priznanj. Prav tako naši gostje radi poskusijo tradicionalne čompe ( krompir v oblicah) s slano skuto, našo hišno specialiteto postrv z ovčjim sirom, tudi po jagnječji roladi radi posežejo, da o raznih frikah ne govorim. Predvsem pa na naši kmetiji in kampu, čas teče počasneje, tukaj si lahko naberete novih moči in energije za vsakdanji vrvež življenja. Na naši kmetiji si spočijeta tako duša kot telo.
Kaj lahko lastniki psov s svojimi psmi še počnejo v okolici vašega kampa?
Lahko se sprehajajo ob reki Soči, ta pogumni tudi zaplavajo v njej. Raziskujejo skrite kotičke, hodijo v hribe. Prav tako pa lahko na našem kampu, od lanskega leta, trenirajo agility in se na tak način še bolj povežejo s svojim psom in tudi njemu nudijo aktivne počitnice. Prav tako je dovolj prostora za frizbi treninge ali igranje z žogicami in cufami.

pasji kamp jelinc 2

pasji kamp jelinc 1

pasji kamp jelinc

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.