Pasji kamp | Program Bohinj
Pasji kamp namenjen aktivnim lastnikom. Fotografske delavnice. Nega psa
Pasji Kamp, Aktiven Pes, Dog Camp, Agility, Fotografija, Photography
1288
page-template-default,page,page-id-1288,theme-stockholm,2.1.1,2.1.1-apply-online,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Petek

16.00 – 19.00 Namestitev v Kamp
19.00 – 21.00
Alfakan predavanje : KAJ PES ZARES POTREBUJE? Andrej Verlič

Kakšen film si vrtimo v glavi, ko si želimo psa? Koliko vsebine tega filma zadovoljuje naše potrebe in želje ter koliko pasje? Katere se prekrivajo in katere manjkajo, da bi bilo skupno življenje polnejše? Kaj to pomeni za naš vsakdan v širši skupnosti, v kateri živimo? Skozi pogovor bomo naslavljali te – in odpirali druge teme – ki so pomembne za odgovorno skrbništvo psa v tem času in prostoru. Seveda brez prikaza in učenj konkretnih aktivnosti, kjer s psom sodelujemo, ne bo šlo.

Sobota

09.00 – 12.00 Alfakan delavnica : DELO Z NOSOM Andrej Verlič

Življenje naših psov je preprosto omejeno na dolge sprehode, na katerih s svojimi psi sploh ne sodelujemo. Še več, psi so primorani sami poiskati zaposlitev, ki nam običajno ni všeč – kopanje lukenj, oddaljevanje, pobiranje prostoležečih stvari. Pri tem jih vodi čut, ki je najbolje razvit – voh! Ali ne bi raje usmerili vohalni talent našega psa v skupno aktivnost? T. i. delo z nosom nam ponuja ravno to. Odlično psihofizično zaposlitev, kjer pes upreže vse svoje sile v iskanje skritega vonja. Pri tem sodeluje z nami, krepi samozavest in agilnost, lahko pa celo najde smisel življenja.

12.00 – 13.30 Čas za počitek / kosilo

14.00 – 15.00 Družinski izleti : PASJI SPREHOD, Ana Hudobivnik
15.00 – 16.00 Klinika Loka, predavanje na izletu : PREGLED OD SMRČKA DO REPA veterinarka Ana Hudobivnik
Kako ugotovim, kaj je narobe z mojim psom, kako mu lahko pomagam sam in kdaj je veterinarska pomoč nujna?
16.30 – 17.30 Kavica na račun Pasjega Kampa v Trgovini MICA
16.30 – 17.30
Klinika Loka, predavanje na izletu KDAJ STE NAZADNJE POGLEDALI V GOBEC VAŠEMU PSU?
Številke ne lažejo, kar 85% psov v starosti nad 4 leta zboli za parodontalnimi boleznimi. Še več, gre za najbolj razširjeno bolezen med psi in mačkami. Kdaj pa ste vi nazadnje pogledali v gobec svojega psa? Na veterinarski delavnici se boste naučili, kako v 5 minutah oceniti dentalno stanje vaše živali in izvedeli marsikaj zanimivega o boleznih zob, obzobnih tkiv in osnovni negi ustne votline.
18.00 Povratek v Kamp
19.30 Druženje s prigrizki in pasjim pivom
Sproščeno večerno druženje z vsemi udeleženci kampa s peko hrenovk, naši štirinožci pa bodo spili kakšno pasje pivo. 

Nedelja

09.00 – 10.00 Predavanje, Katja Jemec : NASVETI ZA FOTOGRAFIRANJE PSOV
Kako zmotiviramo naše štirinožce, da sodelujejo na fotografiji? Profesionalna fotografinja, Katja Jemec, bo povedala nekaj nasvetov kako pripraviti pse, da “zapozirajo” na fotografiji. Ker bo poudarek na tem kako komunicirati med fotografiranjem s psom, je delavnica primerna tako za fotoaparate, kot telefone.

10.00 – 13.00 Delavnica, Katja Jemec : FOTOSEŠN
Vsak izmed vas ima možnost dobiti nekaj profesionalnih portretov! Vsak izmed vas bo imel 15 min časa, da s štirinožcem pokažeta “vse kaj znata”, Katja pa bo to ujela na fotografije. Ostali udeleženci kampa ste dobrodošli spremljati Katjo med fotografiranjem in se tako naučiti čimveč o pristopu fotografiranja štirinožcev.

Sodelujoči

ALFAKAN / DELAVNICA SUP-A, DELO Z NOSOM

“Življenje naših psov je prepogosto omejeno na dolge sprehode, na katerih s svojimi psi sploh ne sodelujemo. Še več, psi so primorani sami poiskati zaposlitev, ki nam običajno ni všeč – kopanje lukenj, oddaljevanje, pobiranje prostoležečih stvari.

Andrej Verlič, Alfakan inštruktor

www.katjajemec.si / www.pasjafotografija.si / ORGANIZACIJA IN FOTOGRAFIJA

“V pasjem svetu sem že skoraj 10 let, odkar sem dobila svojo psičko – avstralsko ovčarko Ižo. Življenjska sopotnica na vseh poteh, na skoraj vseh potovanjih in pri vseh aktivnostih. Ona mi je dala inspiracijo, da začnem s pasjo fotografijo, kasneje pa, da organiziram Pasji Kamp, ki je postal zelo priljubljen dogodek v pasjem svetu.  😉

Na dogodku sem zadolžena, da so vse stvari do časa pripravljene, da dogodek poteka tako, kot more, da sem na voljo za vsa vprašanja in da poskrbim za dobre fotografije. Hm, skoraj vse torej. 😉 Razen za vsebino, za katero srčno skrbi moja najboljša ekipa inštrutkorjev.”

Katja Jemec

katja jemec

KLINIKA LOKA
DRUŽINSKI IZLETI

Družinski izleti je spletni portal namenjen aktivnim družinam, kjer najdete številne ideje za izlete po različnih regijah naše prelepe Slovenije. Glavna maskota, ki si s svojo malo 4 letno dreserko, deli rubriko Vita in Juna priporočata, je madžarska vižla Juna, ki je na vseh izletih vedno zraven in seveda prva na vsakem cilju;).

WWW.DRUŽINSKI-IZLETI.SI je portal s predlogi za izlete in namigi za kraje in gostišča prijazna tudi do naših hišnih ljubljenčkov.

Ana Hudobivnik, dr.vet.med.

Velika ljubiteljica narave, poklicno kot veterinarka na Kliniki Loka vpeta v prelep živalski svet. Psi so del njenega zanimanja že od nekdaj in tudi vodnica reševalnega psa. Raziskovalni duh, številni izleti in aktivno preživljanje prostega časa v naravi pa so bili vodilo, da je ustanovila spletni portal za aktivne družine Družinski izleti.

Prijavi se
Število prijavljenih pomeni koliko ljudi SE BO UDELEŽILO DELAVNIC in PREDAVANJ. Ta informacija je pomembna, ker imamo omejeno število mest. Ne vpisujte še števila partnerjev/družinskih članov/prijateljev, ki se NE BODO udeležili delavnic ampak bodo samo prišli z vami v Bohinj.

Vstopnica/prijavnina je prenosljiva na drugo osebo.
Plačane prijavnine se ne vrača.
Nočitev se poravna ločeno v Kampu Bohinj.